Sajtos-virslis hernyó kifli

 

Sok fajta receptet kipróbálok és közben magunk szájízére alakítom őket. Ez a recept is egy ilyen, sok fajta töltelékkel készíthető, de most a virslis változatot készítettem el. De ugyanígy tehetünk bele sajtot, sonkát ízlésünk szerint variálhatjuk.

 

Hozzávalók:

50 dkg liszt

2 t.k. só

1,5 dl tej

1 k.k cukor

1,5 dl víz

3 e. k. olaj

2 dkg élesztő

Elkészítés:

 

Minden hozzávalót a kelt tészták szokásos módján bedagasztunk. Majd duplájára kelesztjük a tésztát. Lisztezett felületre borítjuk, 10 egyenlő részre osztjuk. A darabokat óvatosan gombóc formára igazítjuk, majd egyesével téglalap alakúra nyújtuk. Az egyik végén az egyharmad részét ujjnyi széles csíkokra vágjuk.  Az egészben hagyott felére tesszük a virslit, a bevágott felére sajtot szórunk. Majd a virslis felétől kezdve feltekerjük. A bevagdosott rész vége alulra kerüljön, mert különben szétnyílik a tészta sütésközben. Sütőpapíros tepsibe tesszük rudakat, kelesztjük. 180°-os sütőben kb. 20 percet sütjük, amíg szép piros lesz.