Hamis krémtúrós szelet

Hamis, mivel nem tartalmaz túrót. Véletlenül jöttem rá, hogy a pudingos-tejfölös egyvelegnek krémtúró íze van. Így egy kicsit felturbózva, sütés után is megmaradt ez az ízhatás. Nagyon egyszerű és gyors sütemény.

Hozzávalók:
A tésztához:

40 dkg liszt
15 dkg cukor
10 dkg margarin
7 ek. tej
1 tojás
fél cs sütőpor
1 cs vanillincukor
1 citrom reszelt héja
csipet só

A töltelékhez:

5 dl tej
2 cs vaníliás pudingpor
20 dkg cukor
1 nagy és 1 kis pohár tejföl
fél citrom leve

Elkészítés:

 

A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, majd 20 percre hűtőbe tesszük.

A krémhez a fél liter tejet, cukrot és pudingport összefőzzük, majd hűlni hagyjuk

A tésztát ketté vesszük, mindkét buciból tepsi méretű lapot nyújtunk. Az egyiket kivajazott tepsi aljára fektetjük.

Ha a krém kihűlt, hozzákeverjük a kis és nagy pohár tejfölt és a fél citrom levét.

Az így kapott krémmel megkenjük a tepsiben lévő tésztalapot, majd ráhelyezzük a másik kinyújtott lapot.

A tészta tetejét felvert egész tojással megkenjük. 

Villával megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben, 200°-on készre sütjük.

Porcukorral tálaljuk, melegen és hidegen is isteni!